Bandleden

Bandleden

Jan Vandelanotte

Jan is de (lead)zanger van de  band. Zingen is z'n passie en hij zoekt graag naar harmonie(ën) in de zang.


Met een moeder als kleuterleidster zingt hij van kindsbeen af. Hij zong in diverse koren of groepjes en vervolmaakte z'n stemtechniek via privéles. Zijn doel is een volle, warme klank te brengen met behoud van het eigen timbre.


Jan neemt ook graag de lichte percussie voor z'n rekening en smaakt vele soorten muziek waaronder pop, rock, folk en kleinkunst.

Sam Vander Meiren

Sam Vander Meiren is de bassist van de band. In het dagelijks leven is hij verpleger en sport hij graag. Sinds zijn 13de speelt hij gitaar en op zijn 17de nam hij ook een basgitaar ter hand, om diverse bands te voorzien van een stevige bassound.


Reeds drie jaar speelt hij ook contrabas om de meer intimistische nummers van een subtiele bas te voorzien.


Als 28-jarige is hij de benjamin van de band. Maar door zijn goede muzikale opvoeding kan hij zich perfect vinden in de muzieksmaak van zijn (wat oudere) bandleden. ;-)

Yentl Vanderiviere

Yentl is de toetseniste van de band. Daarnaast zorgt ze ook soms voor de backing vocals.


Op achtjarige leeftijd startte Yentl met muzieklessen en leerde ze piano spelen. Door de jaren heen volgde ze ook lessen saxofoon en bugel.


Nadat ze afstudeerde als muziekpedagoge ging ze onmiddellijk aan de slag als lerares piano en zang. Yentl zong vijf jaar mee bij dameskoor Scala onder leiding van de broers Kolacny. Het verlangen naar samen muziek spelen in een band groeide echter en zo kwam ze bij Close Up terecht.

Karel Claeys

Karel Claeys is de drummer van de band. Ritme- en muziekgevoel zitten in zijn genen, dankzij zijn muzikale ouders. Van kleins af aan namen een oude wasmand en lege waspoederdozen een belangrijke plaats in, in Karel’s ouderlijk huis.


Na vele jaren oefenen met houten stokken huurde Karel’s vader een akoestische drum voor zijn zoon.. Na enkele dagen was de liefde voor de drum  compleet en die liefde is nooit meer overgegaan.


Een passie voor zang, close harmony en geluids-en opnametechniek geven daarbovenop nog een extra boost in de band.

CLOSE-UP


Telefoon: 0032468145101

© Copyright Terry van Driel - All Rights Reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren